Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Přežije TOP 09 změny ve vedení?

ODS dostala na frak za to, že se velmi snažila ochočit justici a policii pro své účely. To byl hlavní důvod pro krach ODS. V tu dobu se objevila TOP 09 a měla být jakousi protiváhou korupce a klientelismu. Program konzervativně pravicový garantoval kníže Karel Schwarzenberg, i když hlavním zakladatelem byl Miroslav Kalousek, jehož tah se založením nové strany byl proveden mistrovsky. Jenže Miroslav Kalousek má své hříchy ještě z ministerstva obrany, možná se z nich vyzpovídal, že jich litoval, ale nezůstávají zapomenuté, i když mu nikdy nic nebylo prokázáno. Navíc jeho ministrování na ministerstvu financí nebylo nejšťastnější. Bylo to sice v době krize, ale bohužel neměl tolik lpět na snižování deficitu rozpočtu.

Miroslav Kalousek měl excelentní projev před svým znovuzvolením, který slibuje kvalitní konzervativní pravicovou politiku. Pokud bude TOP 09 tuto politiku doopravdy držet, dá se snad i Miroslavu Kalouskovi ledacos odpustit. Doufám, že topáci si uvědomí, že pravicovost není ve službě multimilionářům, ale ve službě střední vrstvě, jak sliboval Miroslav Kalousek. To je sice navzdory světové politice, která střední vrstvu převážně likviduje, ale vyčkejme na skutečnou praxi topáků.

Co mne mrzí osobně je to, že všechny strany deklarující se jako pravicové, realizují ve zdravotnictví naprosto levicovou politiku. Když jsem to vyčítal Tomáši Julínkovi, tvrdil mi, že to jinak nejde, že pravicové politice zde pšenka nekvete. Leoš Heger rozhodně nic pravicového ve zdravotnictví nepředvedl. Na svůj náčrt pravicové politiky ve zdravotnictví zde připojuji odkaz:

http://bohumirsimek.blog.idnes.cz/c/486274/krize-ve-zdravotnictvi-graduje.html

0 0
možnosti
Foto

KORYTO.

To je jediná význva typického člena TOP09.

4 3
možnosti
PV

Doufam ze sem hodite neco na Silvestra .A silvestr budiz pestr tak neco aby prispel i Jirka Hrebenar,on je ted Rank .Zni to tak zapadacky co.;-D

9 1
možnosti
JR

J29a76r18a 54R28a25n67k

2. 12. 2015 3:40

Vytisko....ste mne skutecne pobavil, takze pokud jste Hassan, muzeme to dat dohromady, zacinate byt konecne vtipnyR^

1 0
možnosti
LC

Víte, i já jsem v době, kdy TOPka vznikla věřil, že se konečně objevila skutečná pravicová konzervativní strana. ODS, po Topolánkově širokém rozkročení, se totiž stala stranou bez ideí, bez zásad. Stačila však jen krátká politická praxe a TOPka předvedla, že je pouhým pravolevým, konzervativně liberálním, rudozeleným eurohujerským spolkem žvanilů. Pan Kalousek je bezpochyby mazaný politik, který si po vyobcování z KDU-ČSL vytvořil stranu, aby byl zase něčeho předsedou a jeho marketinkový tah s Karlem byl skvělý. Jinak je ale pan Kalousek mizerný prognostik (v době kdy i odbory:-) vyjadřovaly obavy z nafouklého rozpočtu, varovaly že HDP klesne, on blábolil o tříprocentním růstu). Je i mizerný ekonom samouk. Konzervativní politik, který neumí problémy rozpočtu řešit jinak, než výrazným zvýšením daní (Sobotkova škola z doby společného vládnutí), je ...no, nevím jak to korektně nazvat. Jsme proti přerozdělování, proti dotacím, proti direktivním zásahům do ekonomiky ... říká předseda nejeurohujerštější politické strany na naší politické scéně. Tomu říkám boj proti sobě samému. (Za trest si po obědě nedám viržinko.) Volit tuto stranu může jen člověk, pro kterého logika je sprosté slovo.

18 1
možnosti
PN

Výzva pro vás bude nerozpadnout se až vyletíte jako blesk z parlamentu.;-D

5 2
možnosti
MP

Dnes tady skoro nejsou nové blogy, tak jsem Vám mohla věnovat trochu času.

Nejprve čistě technická: Ještě před prezidentskými volbami proběhlo médii, že KS předal spravování majetku synu Janovi, což později i několikrát zmínil.

Jste mladý, a proto můžete trávit čas obdivem a podporou výše zmiňované strany. Zároveň bych Vám doporučila se pozorně rozhlížet, kam byste zamířil v případě nějakých velkých změn. Poznáte to podle toho, až ti, co jdou po nějakých důležitých postech, začnou převlékat kabáty. TOP 09 postihne pravděpodobně podobný osud jako ODA. Spoustu voličů přetáhl Kalousek z jiných stran, od lidovců(sám tam byl) a některých pidistran. Až odejde nadobro do ústraní KS, tak jak dlouho Kalousek stranu udrží? Tihle "přetažení" voliči se mohou vrátit nebo zkusit zase něco jiného.

Prozatím je to výborná politická laboratoř, můžete se spoustu věcí naučit, stačí se dívat, ovšem kriticky, sledovat ty západy o moc a vliv. Oči zalepené obdivem nic nevidí. No, je to na Vás.

7 1
možnosti
MP

....zápasy o moc...

0 0
možnosti
IG

škoda, že tu není blijící smajlík. Občas jsem ho jinde viděl. 

Sem by se opravdu hodil .... ;-D

12 1
možnosti
JB

To je asi celé ironie a politická karikatura,ne?Tohle by přece svéprávný člověk nikdy nenapsal,že8-o?

16 2
možnosti
JR

J96a95r53a 98R26a54n56k

1. 12. 2015 21:53

Drzim Vam palceR^

3 9
možnosti
Foto

držte Jaro, držte, budou to potřebovat;-D

3 1
možnosti
  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 975x
Student

 

 

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené články