Diskuse

Václav Havel

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P15e31t63r 13S44k11á79c84e31l

8. 10. 2015 21:14

Bohumír Šimek 31044

Nikdo není jen svatý, ani jen ďábel. Proč to také nevyvažuješ? Proč nechceš vidět celého člověka?

..."""...

Máte pravdu, skutky přesvědčují, že? Takže se ptám, jaké skutky, tedy fakta jdou za panem Havlem?

1. Nitky Stb vedou do Slušovic - druhý den do JZD nastoupilo 400 kontrolorů s cílem "něco" najít. Pan Čuba otrávený raději JZD rozpustil.Pokud by JZD dnes fungovalo, 14 mld Kč by měl stát příjem.

2. Zrušíme zbrojovky, řekl "A". Ale zapomněl říci "B". Kde vezmou práci živitelé rodin? Trh se zbraněmi ve světě ochotně převzala, zaplnily naši mezeru firmy Francie a další zbrojovky států, našich tzv. "spojenců".

3. "Humanitární bombardování", k tomu není co dodat. Výsledkem je Kosovo.

4. Postoj ke skandální privatizaci, od pana Havla žádný neznám. Asi i jemu nevadilo, že zkrachovaly světově proslulé značky - ČKD, Tatra, Poldi, Zetor. Posledně uvedená firma ještě v roce 1990 vyvážela traktory do 80. zemí světa. Dokázal to se svým kolektivem Ing.Chalikov (95), nedávno zesnulý Pan ředitel, kterému někteří dnešní šéfové firem nesahají ani po kolena. Tím nechválím politický systém před rokem 1989, i Ing.Chalikov musel mít "červenou" knížku. Dělal si kapitalismus v socialistických podmínkách.

5. Nedávno "Reportéři ČT" odvysílali informaci, jak pan Havel zoufale hledal v zahraničí investory, kteří by renovovali Barrandovské terasy. Zchátraly totiž jeho vinou, nedokázal se ani postarat o zděděný majetek po svých úspěšných předcích. Takže by vlastně ani neuřídil ani malou firmičku.

Všechny skutky tvárného pana Havla velmi vyhovovaly našim tzv. "spojencům", těm za mořem zvláště. Proto i jemu odhalili bustu. Závěr - počtvrté (roky 1938, 1968 a 1990) se od našich tzv. "spojenců" napálit nenecháme. Vždy nás hodili přes palubu s jasným cílem - ekonomicky nás srazit, aby jejich firmy mohli nastoupit za nás na světový trh. Něco podobného se děje nyní, ale jinou formou. Na tisící podobu zla tisící najdeme lék - J.A.Komenský. Zdravý rozum nakonec zvítězí...

3 2
možnosti

P92e52t36r 91S25k91á11c57e70l

8. 10. 2015 23:23

Pane Hnyku, uveďte, v čem jsem se mýlil. Prosíím. Pak se panu Havlovi omluvím.

1 0
možnosti

Petr Skácel

PLNĚ S VAŠÍM PŘÍSPĚVKEM SOUHLASÍM, akorát píšu to na tabletu a tady jsou tak malá znaménka + a -, że mně to vzalo to mínus.Za to se Vám omlouvám, ale nevím jak to vzít zpět.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS