Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Já to pořád nechápu.

Proč mladí lidé volí pravici?

Volí strany, které hlásají autonomii (ale stále více potřebují, aby jim rodiče pomohli udržet střechu nad hlavou), nezávislost (žijí však stále déle se svými rodiči, bez jejichž péče a pomoci by se stěží obešli), chtějí se svobodně realizovat (mají však problém sehnat práci - nezaměstnanost mladých lidí je víc než dvojnásobná ve srovnání s průměrem české populace). Mladí lidé volí strany které hlásají, že každý se má postarat sám o sebe. Přitom mají sami problém se o sebe postarat, když na trhu práce mnohé z nich čekají jen provizorní místa a dočasné kontrakty a na trhu s bydlením je čeká doživotní zadlužení.

Volí pravicově a přitom odmítají placení školného.

To jsou paradoxy...

0 0
možnosti
LO

Boze, mladezniku:) ODS mela nadech pravice leda kolem zacatku devadesatych let. Ale od cca 1996 je to ciste levicova strana - zvysovani byrokracie, uredniku, zakonu, dani... Zadna vyznamna pravicova strana v CR neni (tedy mozna mensi neparlamentni Svobodni...). Stejne tak s USA - vynikajici zeme, lepsi to mozna uz nikdy nebude (jo padesaty/sedesaty leta tam). nez se to zlomilo v cca sedmdesatych letech. Ac tam zije mnoho vynikajicich lidi, tato zeme pod soucasnym vedenim globalne skodi - Kosovo, Lybie, Syrie, Afghanistan, Irak, Iran...  NATO je od jiste doby ciste zlocinecka organizace, nechapu co na tom muzes obdivovat. V USA jsem chvili zil a uz nikdy. Ale kdo nebyl za mlada levicak, nema srdce a kdo po tricitce neni pravicak, nema rozum;)

0 1
možnosti
VH

Já celkem považuji současnou vládu za dobrou. Trochu mi vadí lidovci, a že vláda málo vykonala v omezení daru církvím. Pak taky ústupky ČSSD v znovunastolení progresivní daně z příjmu. Nejsem si jist nad výsledkem hlášení obchodů živnostníky.

Tato vláda zase obnovila hospodářský růst vyšší než v okolních státech. Kalousek ubrzdil hospodářství více, než v okolních státech, nadělal rekordní dluhy a rekordní nezaměstnanost. Nezaměstnaní dluhy nesplácejí.

1 5
možnosti
Foto

K57a63r17e60l 31C66a94c58h

3. 8. 2015 0:32

Tak už konečně sám převezměte vládní odpovědnost, abyste ukázal, jak se to má dělat. Těch vlád, co tu za čtvrtstoletí bylo a každá byla pro diskutéry špatná. Ale to je důsledek demokracie. Nikdy nikdo nebude moci prosadit vše, co si myslí, že je dobré, protože druzí si to nemyslí a tak mu to nedovolí. Vždy to skončí kompromisem a kompromisy dobré nejsou . Julo Satinský říkal v legraci, že je monarchista. Když vidím tragiku demokracie i já bych si přál osvíceného mocnáře (nesměl by mu do toho ale moc kecat hloupý a rozhádaný parlament).

0 0
možnosti
AK

Problémem pravice je Babiš.

Divoká privatizace byla spojena kromě ODS s početně nevelkou stranou ODA. Když už nezbylo nic co by se dalo pod cenou rozdat, pomalu vyšuměla i tato strana zhasnutých světel a s ní měly odejít i všechny hříchy privatizace.

Když přetekla míra trpělivosti s praktikami ODS a v hrobě se obraceli i její mrtví sponzoři, pohotově vznikla Unie Svobody, aby nás ústy Rumla a Pilipa ujistila, že normální je nelhat. Ovšem moc dobře si nevedla a tak bylo třeba reinkarnovat ODS a ukázat, že i ona může být jiná a lepší. Do čela postavila Pana Čistého, který si svoji přezdívku vysloužil zřejmě tím, že nebyl příliš informován o zákoutích politiky a ne díky svému charakteru. Preference strany za Nečase trvale klesaly. To však moc nevadilo, protože na scéně už byl nový neposkvrněný subjekt - TOP 09. Svého renomé ničím nezatížené strany využil k prosazení těch nejvíc asociálních reforem, které jsme zatím v naší novodobé historii zažili. Pokles popularity je tedy zcela zasloužený.

Jenže potenciál pro vznik další nové, průzračně čisté a neposkvrněné pravicové strany je nízký, když nespokojené voliče odvedl Babiš.

Je tedy pravicí po zásluze nenáviděn.

1 1
možnosti
RH

Autenticky pravicový volič nemůže Babiše volit. Na jeho politice není nic konzervativního...

1 0
možnosti
MP

Uznáte snad, že ODS a TOP 09 se zdiskreditovaly minimálně pro jedno volební období. Politika je volba nejmenšího možného zla a za to současnou vládu považuji.

Zakončím též otázkou : Chodíte během prázdnin někam pracovat, abyste poznal trochu blíž, jak funguje běžný život?

1 0
možnosti
RH

A co se od pádu Nečasovy vlády změnilo k lepšímu?

2 0
možnosti
JZ

Tou pravicí myslíte u nás proboha koho? Ty dvě strany z vašeho popisu, které se drží zuby nehty ryzího komunismu, jen to neříkají lidem přímo?

Tady je fuk kdo vládne.

6 1
možnosti
Foto

To je jako se ptát, kdo byl lepší, Stalin, nebo Hitler.

0 0
možnosti
PM

Nebo jestli je lepší mor nebo cholera:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 975x
Student

 

 

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené články