Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K36a27r72e95l 31R75a41d41a

1. 2. 2015 13:45

Na světě jsou miliardy lidí, lteří žijí v bídě a útlaku. Milióny uprchlíků. Charita je správná, ale čemu pomůžeme, když budeme provozovat charitu až k sebezničení ? Když otevřeme náruč všem uprchlíkům světa, brzy i z nás budou uprchlíci. A kam budeme utíkat mi, to tedy nevím. Možná Sibiř, nsbo Sahara, tam je ještě místo. Jestli máte konstruktivní řešení, neváhejte a sem s ním.

2 0
možnosti
JR

J32a64n 28R81á32ž

1. 2. 2015 11:54

Autor používá zdánlivou logiku, má dobře postavenou argumentaci s logickou návazností.

Takže proti slohu se nedá namítnout nic.

Ale co s tím, když sama podstata sdělení je založena na problematické základně.

Mám jiný názor, netvrdim, ze mám stoprocentní pravdu, ale vývoj naší civilizace, její vzestup i dnešní úpadek mne k těmto závěrům vede.

Demokracie je výdobytek naší civilizace, kterého jsme dosáhli staletým vývojem, který je v jiném civilizačním okruhu neaplikovatelný. Demokracie k nám nebyla ani importovaná , ani někým zvenčí násilím vnucena. Je to výsledek evoluce kresťansko-židovdské civilizace.

Demokracie je zcela neslučitelná s civilizačními pravidly Islámu podle kterých se islám praktikuje. Islám není jen čiré náboženství, do kterého se transformovalo křesťanství dnes, ale je to stále expanzivní politicko- náboženská ideologie, jakou bylo kresťanství ještě před třemi sty lety. Islám se svou ideologií nepřátelství k nevěřícím nijak netají a tvoří základ jeho doktríny. Takže nepřátelství k euroatlantskému civilizačnímu okruhu nebylo vyvoláno jen neuvaženymi zásahy v Arabských zemích, ale tyto zásahy byly jen spoštěcími mechanismy pro návrat intenzivní expanze islámu do Evropy, kterému se Evropa mnohokrát ve své historii musela bránit.

Evropané a zejména USA udělali obrovskou chybu, že ve své aroganci a pocitu civilizační nadřazenosti, zasáhli necitlivě do vývoje islámu a tak jeho kultivaci zastavili. Tím jsme zpustili proces intenzivní expanze, ale tu nezastavíme tím, ze budeme naše křesťanské humanistické zásady aplikovat tam, kde pro ně není pochopení. Chyb ve vztahu k islámským zemím jsme udělali, zejména za posledních 100 let mnoho a přijímání uprchlíků z Iráku a Sýrie bychom v nich jen pokračovali!

3 0
možnosti
PS

Proč nepříjme ČR třeba uprchlíky z Ukrajiny ,kde řádí ruská armáda a momentálně i zima. Určitě je tam spousta lidí, kteří přišli o vše a válku mají za humny. Díky putinovi tam zemřelo přes 5000 lidí a to není důvod přivézt sem ukrajinské děti a poskytnout jim bezpečí a zdravotní pomoc ? Je to celé na hlavu ! Muslimy řešíme a pár stovek kilometrů od nás , to je nezajímavé ? Pomáhat lze všude. A ohledně náboženství, kdo dal přesnou definici , že náboženství se nesmí kritizovat a pokud splňuje dané atributy, neslučitelné s naší Ústavou , že se nesmí zakázat ? Copak antisemitismus není trestný ? Copak popírání rovnoprávného postavení muže a ženy není proti ústavě ? Copak je možný jiný výklad práva ,než jak ho určuje náš zákon - viz. šháírija.Copak veřejná propagace kamenování není trestný čin ? Je to prostě na hlavu a naše doba je vymknutá !

4 0
možnosti
Foto

Mate pocit, ze Ukrajine pomahame malo?? 8-o

0 1
možnosti
TT

Ty seš taky dobré exot: "Demonstrace... je v rozporu s demokracií".

Škoda, že už ta exotopedie nefunguje. :-P

4 0
možnosti
Foto

I35v35o 92C79i59l95i38c64h

31. 1. 2015 21:15

Nezaměňujte prosím demokracii a svobodu, to opravdu není totéž ;-) S demokracií opravdu demonstrace v rozporu být může. Demokracie je vláda většiny a pokud si většina bude přát úplný zákaz demonstrací, tak to není nic proti demokracii, ale jen a pouze proti svobodě.

0 0
možnosti
MR

M49i80l52a25n 25R79a29d96e47k

31. 1. 2015 20:24

a pred kym brani ty krestany? Pred Okamurou, IVCRN, Pegidou, nacky, zidy? Muzete upresnit?

4 0
možnosti
JZ

S tímto názorem nikdy konstruktivní řešení nenajdete. U demokracie chápané tak, jak ji chápete vy, se naplňuje a nakonec naplní známá Aristotelova úvaha, ne náhodou zařadil demokracii do stejné škatulky jako tyranii.

Demokracie není nic jiného než vláda většiny. Ta většina má nějaké hodnoty, které si prosadila a podle kterých žije. Pokud chce být i v budoucnu většinou se svými hodnotami, například tou vaší zdánlivou "úplnou svobodou", nesmí mezi sebe pustit příliš jiných hodnot. Proto ta svoboda nemůže nikdy úplná, musí mít ty mantinely a někdy hodně úzké.

Problém je nastavit je tak, aby už nesvazovali i tu demokracii. Pak vybrat, kdo stejné hodnoty bez ohledu na vyznání nebo původ zastává a kdo ne. Pak kdo je jenom blbec populista a kdo se skutečně o vlastní hodnoty bojí. Pak co dělat se stejně nebezpečným protipólem extrémistů, což jsou tihleti "lásku mír a slunce v duši, svoboda všem lidem sluší". A tak dál...

Mimochodem, dost si protiřečíte. Pochod proti nějaké myšlence je nedemokratický, ale odsuzovat takový pochod, který je sám nějakou myšlenkou, už je zastávání se demokracie? Je přece svoboda, naprostá.

4 0
možnosti
JN

Nějak mi uniká, když jsou všichni tak mírumilovní, proč je musí chránit.

6 0
možnosti
DK

Nedocetl jsem to, ale demokracie nijak nesouvisi s prijimanim uprchliku. Demokracie se tyka pravidel uvnitr statu. Demokraticky stat muze klidne napadnout jiny suverenni stat. Nikdo vne demokratickeho statu nema zadne pravo na vstup a uz vubec ne zivot v tomto statu. Ja nevim, mozna si pletete pojmy "solidarita" a "demokracie"...ano, uvnitr demokratickeho statu plati svoboda vyznani, to jo....

5 0
možnosti
JM

já respektuji právo na vyznáni,  ale nesmí ohrožovat svobodu ostatních a co islam bohužel dělá. O dovozu terorismu ani nemluvě

11 0
možnosti
  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 975x
Student

 

 

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené články